Tečajevi

Tijekom jedne školske godine organiziraju se dva semestra, zimski i ljetni, te je moguće u kontinuitetu pohađati tečajeve od I. do IX. stupnja

Upisi

  • rujan: upisi na tečajeve u zimskom semestru (počinje u zadnjem tjednu rujna, a završava krajem siječnja)
  • siječanj: upisi na tečajeve u ljetnom semestru (počinje početkom veljače, a završava krajem svibnja)

Temeljem odslušanoga pojedinog tečaja i završne provjere znanja Francuska alijansa Rijeka izdaje: Uvjerenje o pohađanju tečaja francuskog jezika.

Alijansa provodi tečajeve francuskog jezika prilagođene svim uzrastima i razinama znanja usklađenih s normama Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ). Nastavu provode profesori s dugogodišnjim iskustvom i kontinuiranim usavršavanjem u Francuskoj. Radi se u manjim grupama prema najnovijim metodama francuskih izdavačkih kuća, a polaznici se pripremaju za stjecanje međunarodno priznatih diploma DELF i DALF.

 

Alijansa veliku pažnju pridaje kvaliteti podučavanja francuskog jezika, te su profesori educirani za korištenje bijele interaktivne ploče (TBI-Tableau Blanc Interactif) i primjenu digitaliziranih metoda za nastavu, što podiže kvalitetu i raznovrsnost ponuđenih sadržaja i postiže se bolja interakcija s polaznicima tečaja.

 

 

 

Opći tečajevi francuskog jezika (od I. do IX. stupnja)

2 x 2 školska sata tjedno

Semestar obuhvaća 64 h, te je moguće u kontinuitetu pohađati svih osam stupnjeva (razine znanja A1-B2) i tečajeve konverzacije, a za napredne razine (B2-C2) grupe se formiraju prema upitu.

Tečajevi konverzacije

1 x 60 min tjedno

Voditelji su profesori francuskog jezika, a u nastavi sudjeluju izvorni govornici. Cilj je potaknuti praktičnu govornu primjenu već postojećeg znanja francuskog jezika.

Konverzacijski tečaj traje 15 sati (60 min) u semestru.

Tečajevi za predškolce

1×45 min tjedno (15 školskih sati u semestru)

Tečajevi prilagođeni učenicima osnovnih škola

Grupe učenika I.-IV. razreda: 2 x 1 školski sat tjedno (30 školskih sati u semestru) ili 1 x 60 min tjedno (15 sati po 60 min u semestru)

Grupe učenika V.-VIII. razreda: 2 x 60 min tjedno (30 sati po 60 min u semestru) ili 1 x 2 školska sata tjedno (32 školska sata u semestru)

Tečajevi jezika struke (ekonomija / hotelijerstvo / pravo)

Tečajevi francuskog jezika za posebne potrebe s naglaskom na specijalističku terminologiju i morfosintaktične strukture koje karakteriziraju jezik pojedinih struka (ekonomija, turizam, pravo, medicina i sl.)

Cijena takvih tečajeva posebno se ugovara za potrebe pojedinaca (skupina), ovisno o broju sati i broju polaznika.

Ubrzani, jutarnji i vikend tečajevi

Ubrzani tečaj: 3-4 x 120 min nastave tjedno (48 školskih sati u semestru).

Cijena tečaja ovisi u broju polaznika u grupi prema važećem cjeniku.

Jutarnji tečaj: 1 x 2 ili 2 x 2 školska sata tjedno u jutarnjim terminima prema dogovoru polaznika grupe.

Vikend tečaj: petkom ili subotom (1×2 školska sata, 32 sata u semestru) petkom i subotom (2×2 školska sata, 64 školska sata u semestru)

Tečajevi općeg jezika i jezika struke u poduzećima

Posebno se ugovaraju ovisno o potrebama pojedinog poduzeća.

Pripremni tečajevi za polaganje ispita za DELF/DALF

Mjesec dana prije ispitnog roka koji se održava jednom godišnje (u svibnju ili u lipnju)