Gradovi svijeta

Francuska alijansa Rijeka uključuje se u projekt “Gradovi svijeta” u sklopu drugog izdanja Fête du graphisme/Festivala grafičkog dizajna koji će se održati u Parizu u razdoblju siječanj-ožujak 2015., a kojem je jedan od pokretača Zaklada Francuska alijansa.

Naime, svaka alijansa sudionica projekta poziva umjetnike i/ili studente, da osmisle i realiziraju rad koji bi predstavljao njihov grad, pa Vas tako mi pozivamo da, ukoliko se bavite nekim vidom likovne umjetnosti, sudjelujete u projektu ili pak informaciju proslijedite poznatima za koje mislite da bi željeli sudjelovati. Budući da svaka alijansa ima zadaću odrediti osnovne tematske okvire rada, odlučili smo ovaj međunarodni projekt tematski povezati s kandidaturom Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te se osloniti na motive kandidature: RAD, MANJINE, LUKA, VODA . Konačan rad dakle može predstavljati jednu, više ili sve navedene teme, a sve tehnike srodne grafičkom dizajnu su prihvaćene: crtež, slika, kolaž, fotografija, tipografija…. uz napomenu da konačni rad koji će se reproducirati mora biti u digitalnoj formi. Radovi će biti objavljeni u publikaciji za idući katalog Festivala grafičkog dizajna 2015.

Od svih pristiglih radova, Francuska alijansa Rijeka bira jedan koji će biti poslan voditeljima projekta i uvršten u izložbu “Gradovi svijeta”. Izložba će biti ostvarena u obliku plakata ili pak zastava izloženih na jednom od mjesta partnera Festivala, u Parizu ili njegovoj okolici.

Rok za slanje radova organizatorima Festivala je 25. kolovoza 2014. (pomaknut s prvobitno utvrđenog 25. srpnja), a rok za slanje radova Francuskoj alijansi Rijeka (kako bi se pravovremeno izvršio odabir i provjerili gabariti datoteke za slanje) je 20.08.2014. na adresu zeljkarupcic9@hotmail.com i info@af-rijeka.org. Molimo Vas da se za detaljne uvjete sudjelovanja , informacije o zadanim tehničkim karakteristikama rada te ispunjavanje potrebnog obrasca javite na prvu gore navedenu mail adresu ili telefonom na 091/5369721

Više o Festivalu možete vidjeti na službenim internetskim stranicama: http://www.fetedugraphisme.org/