Izložba Alberta Giacomettija i Advent u Zagrebu

Francuska Alijansa Rijeka poziva članove na jednodnevni izlet u Zagreb koji će se održati 10. prosinca 2016.

Izlet uključuje posjet izložbi “Portreti sadašnjosti”, tijekom koje ćemo imati priliku upoznati remek-djela jednog od najvećih kipara 20. stoljeća, Alberta Giacomettija. Naime, Giacomettijev umjetnički izričaj je globalno prepoznatljiv te obilježen snažnom metaforikom: njegove su skulpture svedene na najstriktnije prikaze zbog čega su i poznate pod nazivom “tanki ljudi”. Pod utjecajem strahota Drugog svjetskog rata, kojima je i sâm svjedok, te egzistencijalističke filozofije, Giacometti kroz svoje skulpture prikazuje egzistencijalne probleme s kojima se susreće čovjek 20. stoljeća, a koju izvrsno predstavlja jedna od Giacomettijevih najpoznatijih skulptura, “Čovjek koji hoda”.

Polazak iz Rijeke je u 8:00 s Jelačićevog trga, a polazak iz Zagreba u 19:00, odnosno povratak je predviđen između 21:00 i 21:30.

Izložba uz stručno vođenje predviđena je u 11h00, a nakon izložbe slijedi slobodno vrijeme kako biste mogli uživati i u čarima zagrebačkog Adventa!

Cijena izleta iznosi 165,00 kn, a za učenike, studente i umirovljenike 150,00 kn te uključuje prijevoz Rijeka-Zagreb-Rijeka, ulaznicu i stručno vođenje. Prilikom plaćanja izleta je potrebno predočiti člansku iskaznicu s važećim pečatom iz 2016. godine.

Budući da je broj mjesta ograničen, pozivamo Vas da što prije rezervirate svoje mjesto te platite izlet do 01. prosinca kako biste ga osigurali. Izlet će se održati ako se prijavi minimalno 35 sudionika. Možete se prijaviti putem telefona na 331-401, maila na rijeka@alliance-francaise.hr ili privatne poruke na facebook stranici https://www.facebook.com/alliancefrancaisederijeka/