Kazališne radionice za djecu

Otvaramo prijave za novu sezonu održavanja kazališnih radionica, ovaj put u okviru manifestacije Dani frankofonije 2023. u Rijeci. Novi ciklus radionica vodit će Nikolina Hrga, dramska pedagoginja i kazališna producentica.

Na novom ciklusu kazališnih radionica djeca školskog uzrasta od 10 do 14 godina imat će priliku otkriti i upoznati neobičan svijet slavnog pisca i dramatičara Eugènea Ionesca, a pritom će učiti i o francuskom jeziku i umjetnosti. Polaznici će sudjelovati u različitim dramskim igrama i kazališnim vježbama, raditi na dramskom tekstu, te u konačnici i u procesu stvaranja i produkcije završne predstave.

Za sudjelovanje u ciklusu nije potrebno poznavanje francuskog jezika, no važno je redovito pohađanje s obzirom na to da će se pri kraju ciklusa postaviti predstava prema motivima i tekstovima spomenutog pisca. Kroz ciklus ćemo razvijati senzibilitet i pozitivan stav prema kazališnoj umjetnosti kako bi je bolje razumjeli i naposljetku, zavoljeli. Naposljetku, kroz kazališne igre i rad na predstavi, djeca će učiti i o francuskom jeziku i kulturi pa je tako ovaj ciklus višestruko koristan i vrijedan za sve u koji će u njemu sudjelovati. 

 

Pri kraju ciklusa radionica održat će se predstava za publiku u velikoj dvorani Filodrammatice 9. lipnja 2023.

 

Radionice će se održavati jednom tjedno i to četvrtkom od 18:45 h do 20:15 h od sredine ožujka do kraja svibnja u prostorijama Francuske alijanse Rijeka.

 

Probnu radionicu organizirat ćemo 9. 3. 2023. u 18:45 h za onu djecu koja još nisu imala prilike sudjelovati na našim radionicama te za one koji žele vidjeti kako će to izgledati u novoj sezoni!

Prijave zaprimamo na: rijeka@alliance-francaise.hr ili pozivom na 051/331-401