Koncert JALL AUX YEUX u Pogonu Kulture

U petak, 31. ožujka 2023., u Pogonu Kulture Francuska alijansa Rijeka organizira koncert grupe JALL AUX YEUX (BiH) povodom “Dana frankofonije 2023. u Rijeci”. Grupa stvara autentičnu glazbu na francuskom jeziku i okuplja glazbenike koji dijele ljubav prema francuskom jeziku i glazbi. Početak koncerta je u 22h. 

Jall Aux Yeux iz Bihaća već godinama odlično spaja francuski jezik s fuzijom raznih žanrova poput popa, punka, jazza, rocka i etna. Sve to pruža ovom bendu jedinstvenu draž koja je u određenom trenutku retro, ali opet suvremena, emotivna i vesela. Ostvarili su suradnje s istaknutim hrvatskim glazbenicima poput Saše Antića iz TBF-a na singlu “Adieu” i Anom Opačak na “Éteins mes yeux”.

Prvi album “Salutations du fond du monde” izdali su 2018. godine, a album opisuju kao “svojevrsnu razglednicu iz Bosne i Hercegovine na francuskom jeziku”. Novi album koji će predstaviti riječkoj publici objavili su u svibnju 2022. godine pod nazivom “Bonsoir les choses d’ici-bas” u izdanju Croatia recordsa.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 7 €, dok će na dan koncerta koštati 8 €. Kupiti se mogu online na Entrio.hr.